Yrtitän jotenkin saada kokoon viime viikon tapahtumat, mutta kaikki on jostain syystä kulunut niin nopeasti, että ajatteleminen on jäänyt vähän vähemmälle. Aivan. Nyt ollaan siis tiistaissa. Eli katsahdetaampa hiukan  viime viikon tiistaita. Tai itseasiassa mielummin maanantaita.

Tultuamme mammaa katsomasta menimme suoraan äitin ja mummon kanssa jäppilään. Astuin ensimmäisenä sisään, ja huomasin vaarin puhuvan puhelimessa. Hän yllättyi hiukan ja sanoi sitten puhelimeen, että sieltä se Iina tulikin, odottaisitko hetkisen. Katsoin vaaria kummissani ja hänen laskettua luurin korvaltaan hän kysyi haluaisinko jo seuraavana päivänä töihin. En oikein aluksi osannut vastata. Toisaaltahan se oli ihan kiva että pääsinkin töihin viikkoa aikaisemmin kuin oli sovittu, toisaalta harmitti kun ajattelin että olisin voinut vielä yhden viikon laiskotella. Auoin siinä suutani, mutten saanut mitään sanottua, ennen kuin mummo, joka oli juuri astunut sisään, sanoi että no sehän olisi kiva. Loin kasvoilleni hymyntapaisen ja totesin, että olisihan se ihan kiva jos pääsisin. Vaari lopetti nopeasti puhelun ja tunsin maan vajoavan jalkojeni alta kun hän kertoi että työt alkaisivat seuraavana päivänä puoli kahdeksalta. Peittääkseni pettymykseni menin hakemaan jääkaapilta Sprite- pullon.
Kotia kohti ajaessamme emme juuri puhuneet mitään. Lopulta äiti sanoi virnistäen, että ei se varmaan niin kamalaa ole. Ja sitäpaitsi saisinhan minä enemmän palkkaakin kun menisin aikaisemmin töihin. Hän puhui jostain satasesta, mutta en oikein viitsinyt kuunnella. Loppupäivästä en muista mitään, sen joudun harmikseni sanomaan. Paitsi että menin jäppilään yöksi, koska sieltä on huomattavasti lyhyempi matka mansikkapelloille.

Ehkä kerron loput joskus myöhemmin, ehkä en. Nyt alakerrassa kutsuu ruoan kaunis tuoksu, jota en vain kertakaikkiaan voi vastustaa.